ចំណេះដឹងថ្មីៗទាក់ទងនឹងស្ត្រីគ្រប់រូប

loading...

Monday, December 26, 2016

បរិភោគអាហារដើម្បីសុខភាពឆ្អឹង

·   0


កាល់ស្យូម​ និង​ផូស្វាត​ជា​សារធាតុ​រ៉ែ​ដែល​សំខាន់​ក្នុង​ការ​ផ្តល់​អោយ​ឆ្អឹង​មានការ​ លូតលាស់​ល្អ ​។​ ឆ្អឹង​របស់​អ្នក​ប្រើប្រាស់​សារធាតុ​ទាំងនេះ​ក្នុង​ការ​បង្កើត​ឆ្អឹង​របស់​ អ្នក​នៅ​ពេល​ដែល​អ្នក​កំពុង​រីក​លូតលាស់​។​​ ប្រសិនបើ​អ្នក​មិន​ទទួល​បាន​ គ្រប់គ្រាន់​នៃ​កាល់ស្យូម​ពី​ចំនីអាហារ​របស់​អ្នក​ ឬ​ប្រសិនបើ​ខ្លួន​របស់​អ្នក​មិន​បាន​ស្រូប​គ្រប់គ្រាន់​នូវ​កាល់ស្យូម​ដែល​ បាន​ពី​ចំណីរ​អាហារ​នោះ​ទេ​,​ជាលិកា​ឆ្អឹង​របស់​អ្នក​អាច​នឹង​ប៉ះពាល់​។


ដង់ស៊ីតេ​ឆ្អឹង​សំដៅ​ទៅរ​កថា​តើ​មាន​កាល់ស្យូម​ និង​ប្រភេទ​នៃ​សារធាតុ​រ៉ែ​ផ្សេង​ទៀត​ប៉ុន្មាន​ដែល​មាន​វត្ត​មាននៅ​ក្នុង​ ឆ្អឹង​របស់​អ្នក​ ។​ វា​មាន​កំរិត​ខ្ពស់​បំផុត​នៅ​ចន្លោះ​អាយុ​ពី​ 25​ទៅ​ 35​ឆ្នាំ​,​ ហើយ​វា​នឹង​ថយ​ចុះ​ទៅ​វិញ​នៅ​ពេល​អ្នក​ចាស់​ជាង​នេះ​។​ ទាំងនេះ​អោយ​លទ្ធផល​ទៅ​ជា​ឆ្អឹង​ស្រួយ​,​ ឆ្អឹង​ផុយ​ដែល​នាំ​អោយ​ងាយស្រួល​នឹង​បាក់​ ទោះបីជា​គ្មាន​គ្រោះថ្នាក់​អ្វី​ក៏​ដោយ​។​ ទោះ​អ្នកមាន​វ័យ​ណា​ក៏​ដោយ​,​ ខ្លួន​របស់​អ្នក​នៅ​តែ​ត្រូវការ​កាល់ស្យូម​ដើម្បី​រក្សា​កំហាប់​នៃ​ឆ្អឹង​របស់​អ្នក​ និង​ដើម្បី​អោយ​មាន​ភាពរឹងមាំ​។


ចូរ​អ្នក​ទទួល​កាល់ស្យូម​យ៉ាងតិច​ 1200​មី​លី​ក្រាម​ក្នុង​មួយ​ថ្ងៃ​ និង​ 80​ទៅ​1000 ​ខ្នាត​អន្តរជាតិ​នៃ​វីតាមីន​ d​។​ វីតាមីន​ d​ជួយ​ឆ្អឹង​របស់​អ្នក​អោយ​ស្រូប​កាល់ស្យូម ​។​ គ្រូពេទ្យ​អាច​ណែនាំ​អោយ​អ្នក​បន្ថែម​នូវ​កាល់ស្យូម​ និង​វីតាមីន​ d​ដែល​អ្នក​ត្រូវការ​។ចូរ​បរិភោគ​អាហារ​ដែល​ផ្តល់​កាល់ស្យូម​,​ វីតាមីន​ d​ និង​ប្រូតេអ៊ីន​គ្រប់គ្រាន់​។​ ទោះបីជា​ចំណីរ​អាហារ​ទាំងនេះ​មិន​បញ្ឈប់​ការ​ថយ​ចុះ​នៃ​ឆ្អឹង​ទាំងស្រុង​ ក្តី​,​ វា​នឹង​ធានា​ថា​ មានការ​ផ្គត់ផ្គង់​គ្រប់គ្រាន់​នៃ​សារធាតុ​មួយ​ចំនួន​ដែល​ចាំបាច់​សម្រាប់​ ឆ្អឹង​។ចំនីអាហារ​ដែល​មាន​ជាតិ​កាល់ស្យូម​ខ្ពស់​រួម​មាន​ ប្រហុក​ឈី​ស​,​ កា​រ៉េ​ម​,​បន្លែ​បៃតង​ ដូច​ជា​ស្ពី​ណា​ច​ជាដើម​,​ ទឹកដោះគោ​ដែល​មាន​ជាតិ​ខ្លាញ់​ទាប​,​ ត្រី​សាល​ម៉ុង​,​ ត្រី​សា​ឌី​ន​,​ តៅហ៊ូ​,​និង​ទឹកដោះគោ​ជូរ​ ៕


ហាមដាច់ខាតការយកអត្ថបទពីវេបសាយ chongyol.blogspot.com ដោយគ្មានការអនុញ្ញតិ 


Subscribe to this Blog via Email :